Humanitarna akcija „Magnet za Ljubav“ u proteklih devet nedelja predstavljena preduzenicima Srbije

magnet-logo-retina

Ulaganjem u našu decu ulažemo u našu budućnost

 

Za devet nedelje trajanja humanitarne akcije Magnet za Ljubav donacijama se uključilo 44 kompanije, 69 pojedinaca i 2 škole, a Magnet za Ljubav je privukao i veliki broj organizacija, agencija, javnih ličnosti i medija. Do sada je prikupljeno više od 80.000 evra namenjenih kupovini prvog specijalizovanog inkubatora kompatibilnog sa MRI uređajem, Magnetne rezonance i prateće opreme za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, ročne novorođenčadi, dece i omladine.

Organizatori humanitarne akciije „Magnet za Ljubav“, ujedno i osnivači istoimene namenske fondacije, kompanije MK Group i TDE Services, počeli su sa predstavljanjima akcije i prikupljanjem finansijskih sredstava. Kao što je najavljeno na donatorskoj konferenciji, održanoj u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, 17. novembra, na međunarodni dan prevremeno rođenih beba, u cilju prikupljanja neophodnih sredstava za kupovinu veoma značajnih uređaja Magnetne rezonance (MRI), prateće opreme i specijalnog inkubatora kompatibilnog sa MRI uređajem, koji još uvek ne postoji u Srbiji, organizatori su usmereni na preduzetnike i poslovne subjekte Srbije.

dr-Goran-Bekavac---upravitelj-Fondacije-Magnet-za-Ljubav

dr. Goran Bekavac – upravitelj Fondacije Magnet za Ljubav

 

Na ovaj način, u prethodnom periodu organizovano je nekoliko susreta sa preduzetnicima Srbije, uz predstavljanje humanitarne akcije „Magnet za Ljubav“, ovogodišnjim dobitnikom „Hello! Awards 2015“ nagrade za organizovanje ove filantropske akcije i društveno odgovorno poslovanje njenih osnivača. Na predstavljanjima organizovanim u beogradskom hotelu „88 Rooms“, Porodičnoj kući – Zadužbini porodice Kostić u Petrovaradinu i zrenjaninskom Etno restoranu Zlatni Klas, preduzetnici su pozvani da slede svetle primere društveno odgovornih kompanija koje posluju u Srbiji, ali i konkretnije, da direktnim donacijama omoguće kupovinu uređaja za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, ročne novorođenčadi, dece i omladine za Dečiju bolnicu u Novom Sadu.

Prof-dr-Slobodan-Grebeldinger

prof. dr Slobodan Grebeldinger

„Institut za zdravstvenu zaštitu dece omladine Vojvodine pruža zdravstvenu zaštitu za oko 800 hiljada dece i omladine na teritoriji celokupne Autonomne Pokrajine Vojvodine. Godišnje se na našem Institutu obavi oko 185 hiljada pregleda, oko 10 hiljada hospitalizacija i oko 5 hiljada operacija. Ustanova smo koja ima izuzetno dobre rezultate, akreditovani na 7 godina, a u toku je ostvarivanje ISO standardizacije.

Imajući u vidu naše dobre rezultate, ustanova smo koja može da stane rame uz rame sa najvećim evropskim i svetskim zdravstvenim kućama. Podatak koji najviše govori o tome jeste da je ukupna smrtnost na Institutu svega 0,378 %, dok je balkanski prosek od 4 do 5%. To su podaci koji nas svrstavaju u sam vrh evrposke medicine, što je rezultat jednog izuzetno dobrog kadra, dobro edukovanog i raspoloženog da radi, odnosno zahvaljujući jednom kvalitetnom timu stručnjaka koji profesionalno obavlja svoj posao, kao i postojanju sofisticirane opreme koja nam to omogućuje“ objašnjava prof. dr Slobodan Grebeldinger, direktor IZZZDIOV-a, na okupljanjima preduzetnika koja su kompanije TDE Services i MK Group organizovale u saradnji sa beogradskim hotelom 88 Rooms, novosadskom Porodičnom kućom – Zadužbinom porodice Kostić, organizacijama AmCham, Nurdor, Naled, Srpskom asocijacijom mendadžera, vinarijom Šomođi, Foto studiom As, Etno restoranom Zlatn Klas i agencijom Progressive Media iz Zrenjanina.

Predstavlanje-akcije-preduzetnicima-organizovano-i-u-zrenjaninskom-etno-restoranu-Zlatni-Klas

 

Direktor Dečije bolnice, prof. dr Grebeldinger ističe da ono što trenutno nedostaje Institutu jeste uređaj Magnetne rezonance, zlatni standard u dijagnostici, što ne znači da se trenutno ne rade MRI pregledi. „Zahvaljujući velikim prijateljima iz Kliničkog centra Vojvodine i sa Instituta za onkologiju iz Sremske Kamenice, gde se obavljaju MRI pregledi naše dece, oko 800 pregleda godišnje, obzirom da je za pregled jednog deteta potrebno vreme za koje se mogu pregledati čak 5 odraslih pacijenata. Zahvalni smo ovim institucijama, ne možemo se rasipati tuđim uređajem, ali kada bismo imali naš uređaj Magnetne rezonance, bili bismo u mogućnosti da obavimo 4.000 pregleda godišnje, što bi nam omogućilo da obavimo preglede i onih pacijenata sa proširenim indikacijama i da rano otkrijemo ona oboljenja koja se samo rano otkrivena mogu lečiti“, ističe prof. dr Slobodan Grebeldinger.

 

Okupljeni-na-predstavljanju

 

Pored organizatora akcije, kompanija TDE Services i MK Group-e, organizovanje predstavljanja humanitarne akcije Magnet za Ljubav i značaja medicinske opreme za naše mališane, rezultiralo je donacijama kompanija Intens doo, Rpdfto doo, VisaProm, Javni beležnik Simović, NIT Export Import doo, Kooperativa D B Doo, Advokat Stoiljkovski, Karanović Nikolić AD, Ninamedia Kliping doo, Trag Tim doo, Evrotom LTD, ICE 4 ALL, Panšped doo, Bahus doo, Div trades doo, SAM, Novostondoo, Indas, AmCham, Naled, Agrogradnja, Agri Services doo, Beohem-3 doo, Otkos, Advokat Sikimić, Doo CE.HID, Udruženje reciklera Srbije, Velegram, PTP Dis doo, Endava doo, Connecta team doo, Dalmik doo, Seltex doo, OZ Sloga, Aigo BS, Igraš Koop, Vicor doo, Red art Workshop, Raiffeisen banka, OTP banka, Banka Intesa i radike AIK Banke, kao i značajnim donacijama učenika gimnazije Isidora Sekulić i roditelja učenika O.Š. Svetozar Toza Marković iz Novog Sada.

Za devet nedelja, koliko traje humanitarna akcija „Magnet za Ljubav“, prikupljeno je više od 9,8 miliona dinara, odnosno više od 80.000 evra, od ukupne sume od 750.000 evra koliko je potrebno za kupovinu prvog specijalizovanog inkubatora kompatibilnog sa MRI uređajem, magnetne rezonance i prateće opreme za Dečiju bolnicu.

Bojana-Latinovic---Progressive-Media----Konferansije-predstavljanja-akcije

Bojana Latinovic – Progressive Media

 

Pored preduzetnika, humanitarna akcija „Magnet za Ljubav“ otvorena i za građane Srbije

Organizatori Humanitarne akcije „Magnet za Ljubav“ pokrenuli su i kratak četvorocifreni broj 6754, na koji građani Srbije mogu slanjem poruke „MRI“ donirati 100 dinara (sa uračunatim PDV-om), dok se na zvaničnoj internet stranici www.magnetzaljubav.rs, gde se pored informacija o transparentnom prikupljanju sredstava, promotivnih materijala akcije, ugovora o donaciji za pravna lica, mogu pronaći i uplatnice za dinarski i devizni račun, prilagođene građanima Srbije. Obzirom da su organizatori počeli sa animiranjem preduzetnika, otvaranje žiro računa i kratkog SMS broja je realizovano kako bi se svim građanima koji žele da učestvuju u jednoj od najvećih humanitarnih akcija u Srbiji, stvorili uslovi da ovu akciju doživeo kao ličnu. „Ovo je jedna od najvećih humanitarnih akcija, ne zbog visine novca koji se prikuplja, već zbog značaja kupovine prvog specijalizovanog inkubatora u Srbiji kompatibilnog sa uređajem magnetne rezonance za dijagnostiku oboljenja radi pravovremenog lečenja prevremeno rođenih i ročnih novorođenčadi, kao i zbog činjenice da će MRI uređaj Dečije bolnice, značajno rasteretiti ovakvu dijagnostiku u drugim pokrajinskim zdravstvenim ustanovama, ali iznad svega, zbog toga što je akcija organizovana u jedno od težih vremena kada preduzetnici i građani Srbije svojim društveno odgovornim poslovanjem i bitisanjem, mogu da rasterete državni budžet, samoinicijativno. Stvorili smo uslove da se, unutar države, ponašamo kao jedna velika porodica, usmereni na sigurniju budućnost naše dece“, ističe Igor Ungur, predsednik Upravnog odbora Fondacije Magnet za Ljubav.

Magnet za Ljubav je do sada privukao 2 škole, 44 kompanije, 69 pojedinaca i grupa građana, kao i veliki broj organizacija i javnih ličnosti Srbije.

Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju donatorima i prijateljima akcije

i svima želimo uspešnu novu 2016. godinu.

logotipi

Žiro račun – AIK Banka A.D. Niš  / Dinarski račun105-5555511-36 / Devizni račun105051012005555559

SMS: „MRI” na 6754 (cena 100 RSD sa uračunatim PDV-om)

www.magnetzaljubav.rs

SHARE IT:

Related Posts